Startdag Zilvermeer Mol

Hittegolf in september, wat een tegenvaller om dan terug op de schoolbanken te zitten. Maar wat een meevaller als je een startdag hebt gepland naar het Zilvermeer in Mol!

De jongens en meisjes van de vijfde, zesde en zevende jaren hout, lassen en elektriciteit vertrokken vrijdag 8 september per bus naar Mol. In het Zilvermeer aangekomen, sterkten we ze eerst nog even aan met een lekker worstenbroodje. Klaar om het water te trotseren!

De zon schitterde al vroeg in de ochtend over de plassen. Het aquapark lonkte in de verte en de sup boards wachtten geduldig op hun eerste klanten.

Na wat tips en tricks doken de eerste leerlingen het Zilvermeer in richting Aquapark. De drijvende hindernisbanen vormden een ware uitdaging; de triple walk, pull trough, het rocky path en de pendulum rocks leken gemakkelijker dan verwacht voor sommigen. De boulder, kattrampo en swing out bezorgden de leerlingen veel fun maar de katapult zorgde toch voor de ultieme kick! Leerlingen werden meters hoog de lucht in gekatapulteerd wanneer twee tot drie anderen op het kussen sprongen. Plezier gegarandeerd!

Voor de meerderheid was het suppen een eerste kennismaking. Per twee of alleen werd gezocht naar het evenwicht op de boards. Maar de mega sup van 5 meter lang zorgde voor een top teambuilding! Met de ganse klas proberen de plas over te suppen, was geen simpele opdracht. Gelukkig was de watertemperatuur zo aangenaam waardoor er velen meer in het water zaten dan op de plank. Een ideale verfrissing op deze zonovergoten startdag!

Tijdens de vrije momenten werd het park verkend, gezwommen in de vijvers en hier en daar een dutje gedaan op het strand.

Conclusie op het einde van deze fantastische dag: leerlingen waren moe maar voldaan. Dat bleek duidelijk op de terugreis in de bus waar we een speld konden horen vallen…

III A-STEM: 5EI, 5BI, 5LC, 6EI, 6EID, 6LC, 7IE, 7HI, 7FLa en 7FLb