Kletsnatte start

“Dit hebben we echt nog nooit meegemaakt…” Het was een zinnetje dat we deze voormiddag dikwijls gehoord hebben uit de monden van verschillende leerkrachten. Zo’n kletsnatte start van het schooljaar hebben we nog niet vaak gezien…

Ondanks het slechte weer probeerde iedereen op een zo warm mogelijke manier onze 700 eerste- en tweedejaars te verwelkomen op de eerste schooldag van 2023-2024.

Vooral voor de 350 gloednieuwe eerstejaars was het een spannende dag. De meesten onder hen hadden al kunnen kennismaken met de SILA Middenschool Westerlo tijdens één van de vele rondleidingen of projectdagen, maar nu was het natuurlijk “voor echt”.

Na een verwelkoming door directeur Vermeulen werden de leerlingen verdeeld over de klasleerkrachten. In de klas kon iedereen een eerste keer kennismaken met hun (nieuwe) klasgenoten, werden er enkele (praktische) afspraken gemaakt en was er tijd voor nog een korte rondleiding én voor een eerste klasfoto.

De eerste halve dag vloog alleszins voorbij. Nu is het aftellen naar het kamp voor de eerstejaars en de projectweek voor de tweedejaars. En dat onder een stralende zon uiteraard!