Dromen van een toekomst als arts of tandarts

U hoorde aan het begin van de zomervakantie wellicht in het nieuws dat er tijdens de eerste week van juli 4545 leerlingen mee deden aan het ingangsexamen arts. Hiervan werden er 1598 (35%) toegelaten tot de opleiding geneeskunde. Aan het ingangsexamen tandarts namen 1512 leerlingen deel. 180 (17%) daarvan kunnen binnen enkele dagen aan hun opleiding beginnen.

Van de 8 zesdejaars van onze school (2022-2023) konden er 7 (88%) zich batig rangschikken. Sila is enorm trots op deze kersvers afgestudeerde leerlingen.

Op woensdagmiddag 13 september nodigden we alle 5de jaren van de DO- studierichtingen, alle 6de jaren ASO en het 5de jaar BCSW vrijblijvend uit op een infosessie over het ingangsexamen Arts/tandarts/dierenarts. Er kwamen 30 geïnteresseerde leerlingen uit het 5de en 6de jaar hun oor te luisteren leggen. Na de algemene uitleg over de toelatingsproef, kwamen twee van onze geslaagde leerlingen vertellen hoe zij zich hadden voorbereid. Zij gaven waardevolle tips en beantwoordden de vele vragen van de aanwezigen.

Eén ding was duidelijk, je dromen waarmaken
vergt volharding en inzet.

Dankjewel Floor en Sam!