Dromen van een toekomst als arts of tandarts

Tijdens de eerste week van juli deden 4007 leerlingen mee aan het ingangsexamen arts. Hiervan werden er 1280 (32%) toegelaten tot de opleiding geneeskunde. Aan het ingangsexamen arts namen 1034 leerlingen deel. 184 (18%) daarvan kunnen binnen enkele dagen aan hun opleiding beginnen.

Van de 8 zesdejaars van onze school (2021-2022) konden er 5 zich batig rangschikken. Uiteraard zijn we enorm trots op hen!

Op 14 september kwamen vervolgens 35 geïnteresseerde leerlingen uit het 5de en 6de jaar hun oor te luisteren leggen op de infosessie over het toelatingsexamen arts/tandarts. Na de algemene uitleg over de toelatingsproef, kwamen drie van onze geslaagde leerlingen vertellen hoe zij zich hadden voorbereid. Zij gaven waardevolle tips en beantwoordden de vele vragen van de aanwezigen. Zij hadden ook aanbevolen studiemateriaal bij dat door enkele van onze vijfde- en zesdejaars met interesse bekeken werd.

Eén ding was duidelijk: je dromen waarmaken vergt volharding en inzet.

Dankjewel Caroline, Niels en Wout!