51ste Scholencross: de olympische gedachte overheerst

Op woensdag 28 september 2016 stond de 51ste editie van de Westelse Scholencross, georganiseerd door de Vrije Sint-Lambertusscholen Westerlo en omgeving, op het programma. Een zalige najaarszon verwarmde niet alleen de meer dan 2000 lopende meisjes en jongens, maar ook hun talrijk opgekomen familieleden en supporters.

“De cross was naar goeie gewoonte ook een moment van ontmoeting: naast ouders en grootouders van de lopers zagen we ook onze collega’s uit het lager onderwijs, oud-collega’s en oud-leerlingen terug. Het hoort bij de cross waarbij de olympische gedachte overheerst: deelnemen is belangrijker dan winnen,” aldus organisator Michel De Vadder.

De organisatie verliep op wieltjes dankzij een samenwerkingsverband tussen de LO-leerkrachten, de werkgroep Westelse Scholencross en de welwillende medewerking van alle SILA-collega’s.