Twee dagen Brugge

De leerlingen van het derde en vierde jaar VV, MR en R vertrokken op 20 april voor een tweedaagse schoolreis naar Brugge. Dit is hun reisverslag.

Donderdag
Om 8 uur verzamelden we op de parking van de school. Toen iedereen er was, vertrokken we met de bus richting Brugge.

Toen we aankwamen in jeugdherberg Europa, hebben we onmiddellijk onze boterhammen opgegeten. Daarna vertrokken we direct naar het pittoreske centrum van Brugge.

Centrum
Om 13 uur werden we door een gids rondgeleid en leerden we allerlei dingen over de bezienswaardigheden en het leven tijdens de middeleeuwen in deze historische stad. Tussen 15 en 17 uur mochten we zelf de gezellige steegjes in Brugge ontdekken.

Swingen maar
’s Avonds speelden we met alle klassen een muziekquiz. We waren in groepen verdeeld en voerden verschillende gekke opdrachten uit: een liedje neuriën, dansen op muziek … Nadat we allemaal moe waren van het dansen, gingen de meesten slapen.

Vrijdag 
Om 8 uur stonden we op en gingen we ontbijten. Vervolgens stapten we naar het chocolademuseum.

Choco-Story
Als je gek bent op chocolade, meer wilt leren over de geschiedenis ervan en vooral wilt proeven van heerlijke Belgische chocolade, dan ben je in Choco-Story in Brugge aan het juiste adres. We moesten in een vragenlijst antwoorden invullen voor het vak PAV. We kregen ook een demonstratie chocoladepralines maken en mochten daarna proeven.

Afscheid
Het laatste onderdeel van de reis was een boottocht langs de gezellige huisjes, restaurants en historische gebouwen van de stad.

Om 13 uur ging iedereen eten. De McDonald’s was bij velen populair.

En dan reden we terug naar Westerlo, voldaan over een zeer fijne en leerrijke tweedaagse in Brugge.

Anoushka Van Asbroeck, Hanna Ennekens, Matteo Rijks en Parsley Muhuri