Tous les mêmes

Ook dit schooljaar hebben de leerlingen van het vijfde jaar Officemanagement en communicatie van de Vrije Sint-Lambertusscholen een uitwisselingsproject georganiseerd met Waalse leerlingen uit het Institut Sainte-Marie van Jambes. Na een toffe driedaagse in Jambes op 16, 17 en 18 januari 2017, waarbij onze leerlingen heel gastvrij ontvangen geweest zijn in Waalse gastgezinnen, werden de Waalse leerlingen in Westerlo ontvangen op 26, 27 en 28 april 2017.

Tijdens deze driedaagse hebben de leerlingen gewerkt rond bestaande vooroordelen tussen Vlamingen en Walen. Ze hebben deze vooroordelen eerst in beeld gebracht in een fotoroman of een filmpje, om daarna tot het besluit te komen dat Waalse en Vlaamse jongeren heel veel gemeenschappelijk hebben en dat wij niettegenstaande enkele culturele verschillen uiteindelijk “au fond, tous les mêmes” zijn, om het met de woorden van Stromae te zeggen.