Kleine oogjes aan het ontbijt

Voor de tweedejaars van de Vrije Sint-Lambertus Middenschool Westerlo is juni altijd een bijzondere maand.

Ze beleven niet alleen hun laatste dagen als leerlingen van de eerste graad, maar ze nemen ook afscheid van de Middenschool waar ze hun eerste jaren als middelbare leerling hebben doorgebracht.

Om dit afscheid wat extra bijzonder te maken, organiseert de school een sleepover op de avond na hun laatste examens zodat de leerlingen ook meteen wat kunnen uitblazen na de drukke periode. Het enthousiasme bij de leerlingen was enorm. De school kreeg zo’n 300 inschrijvingen binnen en talloze leerkrachten begeleidden de avond.

Het avondprogramma ging om 19h30 van start met allerlei activiteiten. De leerlingen konden zich met hun klas uitleven in verschillende sporten, konden hun kennis laten zien tijdens een quiz, speelden een gezellig gezelschapsspelletje, … Op de speelplaats werd ook een frituur geplaatst waar ze getrakteerd werden op een heerlijk pak friet.

Later op de avond werd er een fuif georganiseerd met muziek die de klassen zelf gekozen hadden. Wanneer de nacht viel, installeerde iedereen zich op hun luchtbedden om daar tot 6h00 door te gaan: ofwel door de filmmarathon te volgen of door een poging te doen om toch enkele uurtjes te slapen.

Met kleine oogjes verschenen de leerlingen omstreeks 6h00 aan het ontbijt vooraleer ze opnieuw naar huis (of naar hun bed) terugkeerden.