Bruggen bouwen

Van het lager naar het middelbaar onderwijs… voor sommige kinderen een muizenstapje, voor anderen een reuzensprong! Scholen doen al heel wat om jongeren en hun ouders te helpen bij deze overstap.

Maar worden ook de leerkrachten geholpen om de kloof tussen basis en secundair te verkleinen?

De Vrije Sint-Lambertusscholen Westerlo en omgeving doen het!

In samenwerking met het project ‘Mind the Gap’ van UC Leuven-Limburg werken we een actieve en innoverende samenwerking en uitwisseling uit tussen leraren uit basis- en secundair onderwijs. We koppelen een leraar uit de Sint-Lambertus middenschool (secundair onderwijs) aan een leraar uit het basisonderwijs. De Springplank uit Zoerle-Parwijs, De Wijngaard uit Veerle-Laakdal, Het Rietje uit Westerlo, De Schatkist uit Westmeerbeek en Het Klavertje uit Noorderwijk zijn vijf basisscholen die mee op de kar sprongen. Op basis van de principes van co-teaching worden de duo’s intensief ondersteund door deskundige coaches van UCLL en zullen ze uiteindelijk samen bij elkaar in de klas één of enkele lessen geven.

Vanmiddag vond de kennismakingssessie plaats in de SILA Middenschool van Westerlo. Met de nodige interesse en heel wat enthousiasme zijn de eerste afspraken gemaakt.

We zien “the gap” nu al kleiner worden!