Eerste Wereldoorlog herdenken met War Horse

De voorbije drie jaren werd er op heel wat plaatsen in ons land Wereldoorlog I herdacht. Ook dit schooljaar staan er veel herdenkingen op het programma.

“De geschiedenis van deze oorlog hoort niet tot de leerstof van de eerste graad, maar we willen onze leerlingen wel bewust maken van de gevolgen van deze oorlog,” aldus de leerkrachten geschiedenis van de eerste graad.

Daarom besloten deze leerkrachten om vanmiddag de leerlingen de mogelijkheid te geven om in de refter van de Middenschool Westerlo naar de film ‘War Horse’ te komen kijken.

‘War Horse’ volgt een jongeman genaamd Albert en zijn paard Joey. Hun band wordt verbroken wanneer Joey verkocht wordt aan het leger en meegenomen wordt voor het gebruik in de Eerste Wereldoorlog. Ondanks dat Albert nog te jong is om zich in te schrijven voor het leger, besluit hij toch naar Frankrijk te gaan om zijn vriend te redden.