Tweedaags theaterbad

Tijdens de proefwerkenperiode van Pasen stond voor de BVL-leerlingen het tweede project van dit schooljaar op het programma. Na het solidariteitsproject in december werden de tweedejaars van het beroepsvoorbereidende leerjaar deze keer ondergedompeld in de culturele wereld.

De leerlingen leerden vooral de wereld van het theater kennen. Niet alleen door naar een voorstelling te gaan kijken, maar ook door zelf theater te maken!

Tijdens de eerste dag van deze cultuurtweedaagse stond een bezoek aan Antwerpen op het programma. In de voormiddag maakten de leerlingen in groepjes een theaterwandeling met fotozoektocht doorheen de Antwerpse Theaterbuurt. In de namiddag stond de voorstelling “Pitchbull” op het programma in DeStudio.

Dit theaterstuk van de Kopergietery met Joris Hessels en Amaryllis Uitterlinden en met muziek van Compact Disk Dummies viel erg in de smaak bij de BVL’ers.

De dag nadien was het tijd om zelf aan de slag te gaan. De leerlingen kregen twee theaterworkshops van Mooss voorgeschoteld. Tijdens één workshop gingen ze aan de slag met het “Wat als…?”-concept, bij de andere mochten ze de grote emoties en cliffhangers bij “Soaps” ontdekken. Het resultaat: overal lachende gezichten, sterk acterende leerlingen en vooral veel enthousiaste jongeren.

En achteraf hun mening over theater? “Da’s toch niet eens zo saai precies.”