Bowling en bedrijfsbezoeken

Terwijl onze eerstejaars elkaar beter leren kennen op kamp, staan er voor onze tweedejaars veel projecten op het programma. De leerlingen van het beroepsvoorbereidend leerjaar gingen zo op bedrijfsbezoek.

De leerlingen met keuzeoptie ‘Mode/Verzorging-Voeding’ gingen een kijkje nemen bij StarMeal.

Daar kregen de BVL-leerlingen een presentatie over het bedrijf waarna een rondleiding volgde. Van dichtbij konden ze ontdekken hoe al die lekkere kant-en-klare pasta’s en slaatjes bereid worden. In het geheugen gegrift zijn de koude temperaturen en beschermkledij, om versheid en hygiëne te kunnen garanderen.

De BVL’ers met keuzeoptie ‘Nijverheid’ gingen op hun beurt op bezoek bij bouwbedrijf Beneens in Olen. Hier kregen ze uitleg over de verschillende takken van het bouwproces die Beneens op zich neemt. Na deze introductie kregen de leerlingen een rondleiding in en rond het moderne bedrijf. Er werd vooral gefascineerd gekeken naar de moderne opslagruimte – waarin alle leerlingen van de middenschool passen – en naar de installatie die afvalhout omzet naar voldoende elektriciteit om het hele bedrijf draaiende te houden.

Wanneer er nadien bij een drankje – getrakteerd door Jo en Joeri Beneens – gevraagd werd aan de leerlingen wie er graag een job wou in den bouw, werden er al snel verschillende enthousiaste vingers opgestoken!

Na al fietsend de wind en regen te trotseren, aten de meisjes hun gekregen StarMeal-maaltijden op en eindigden we allemaal in de Buulse bowling. Hier werden nieuwe vriendschapsbanden versterkt om het schooljaar goed te starten!

Heidi Bamps & Jonas Van de Sande