BVL’ers op bedrijfsbezoek

Tijdens de eerste week van het nieuwe schooljaar startten ook de leerlingen van 2BVL met een speciaal programma, waaronder bedrijfsbezoeken. Later leerden ze tijdens de lessen Nederlands hoe je een artikel opstelt met de structuur: inleiding, midden, slot. De uitdaging was met een hele groep één artikel te produceren. Ieder kreeg een eigen rol toebedeeld. Dit kwam er uit de bus:

Starmeal

Starmeal is een gevestigde waarde in de distributiesector en al enkele jaren de referentie in de markt, wat betreft gezonde voeding.

We moesten speciale kleding dragen zoals: handschoenen, haarkapje, mondkapje, witte kleding van Starmeal zelf, schoenen en de kleding wordt daar ook zelf gewassen. Ze werken met heel veel machines en heel veel bandwerk. Ze hebben allemaal verschillende shiften. Het bedrijf produceert verpakkingen met eten.

We vonden dit bezoek niet perfect omdat we niet veel uitleg kregen dus wij vonden Starmeal niet echt de moeite.

Chauke, Floor, Stefanie, Lore, Stiene, Celin, Selena uit 2bW

Beneens

Hoelang bestaat Beneens al? Wat maken ze daar? Wat voor soorten materiaal gebruiken ze daar? Wil je meer weten over Beneens? Lees dan hieronder verder. Het is de moeite waard!

Jaret Beneens, de stichter, startte 80 jaar geleden als zelfstandig schrijnwerker. Naast algemene bouwactiviteiten specialiseren ze zich in winkel- en binnenhuisinrichting, school- en bedrijfsgebouwen en ondernemingen. Beneens heeft ook een dochteraanneming die gespecialiseerd is in ramen en aluminium deuren.

Kom zeker eens kijken naar Beneens, het is superboeiend!

Senne, Valko, Thanapat, Rune, Lennard uit 2bW