Acteertalent bij BVL-leerlingen

Tijdens de proefwerkenperiode van Pasen stond voor de BVL-leerlingen het tweede project van dit schooljaar op het programma. Na het solidariteitsproject in december werden de tweedejaars van het beroepsvoorbereidende leerjaar nu ondergedompeld in de culturele wereld.

DE LEERLINGEN LEERDEN VOORAL DE acteerWERELD KENNEN. NIET ALLEEN DOOR NAAR EEN filmVOORSTELLING TE GAAN KIJKEN, MAAR OOK DOOR ZELF THEATER TE MAKEN!

Tijdens de eerste dag van deze cultuurtweedaagse stond een bezoek aan Antwerpen op het programma. In de voormiddag maakten de leerlingen in groepjes een theaterwandeling met fotozoektocht doorheen de Antwerpse Theaterbuurt. In de namiddag stond de filmvoorstelling “Arctic” op het programma in UGC Antwerpen.

De leerlingen die zin hadden in een bezoek aan de musical “Spamalot” in de Antwerpse Stadsschouwburg konden dat zondagmiddag doen. Producent Deep Bridge bood gratis familiekaarten aan voor de geïnteresseerde leerlingen en leerkrachten.

Maandag WAS HET TIJD OM ZELF AAN DE SLAG TE GAAN.

De leerlingen kregen twee theaterworkshops van Mooss voorgeschoteld. Tijdens de workshop “(G)een saaie workshop” leerden ze meer over theatertaal, bij de andere – “Is dit om te lachen?” – gingen de leerlingen aan de slag met improvisatietheater.

HET RESULTAAT: OVERAL LACHENDE GEZICHTEN, STERK ACTERENDE LEERLINGEN EN VOORAL VEEL ENTHOUSIASTE JONGEREN.