Backstage in Planckendael

Vandaag gingen onze BVL-leerlingen op studiereis naar Planckendael. We gingen niet zomaar op pleziertocht, maar tijdens de backstage-rondleiding kwamen we te weten wat er zoal komt kijken bij het beheer van een dierenpark. Onze leerlingen maakten op deze manier kennis met het complexe bedrijf dat Planckendael is.

Wat vonden ze er zelf van? Enkele citaten uit hun schrijftaak voor Nederlands.

  • “Wat me het meest is bijgebleven is dat leeuwen niets moeten doen. Het zijn de vrouwtjes die voor eten moeten zorgen en dat naar de leeuw brengt.”
  • “Ik leerde dat de neushoorn bedreigd is en dat ze hun slagtanden vermalen om er een wonderpil van te maken, die eigenlijk niet werkt. Ook dat de zwangerschap van een neushoorn maar liefst 16 maanden duurt en dat ze worden ingesmeerd met frituurolie omdat ze eigenlijk een hele dunne huid hebben!”
  • “Het was interessant om te zien hoe ze de olifanten trainden, zodat die precies doen wat de verzorgers willen. Olifanten onthouden ook zeer goed.”
  • “Ik vond het ongelofelijk dat de dieren in Planckendael fruit, groenten en vlees van de beste kwaliteit krijgen. We zagen het met onze eigen ogen en de keuken waar voor elk dier een speciaal dieet gemaakt wordt.”
  • “Het was mooi om te zien hoe ze in andere continenten leven, hoe de scholen en huizen er daar uitzien. Alles is mooi gemaakt en goed onderhouden. “
  • “Ik wist niet dat ooievaars in de winter naar warmere landen trekken omdat hier de kikkers zich onder de grond verstoppen en ze dus geen eten hebben.”
  • “We vonden het een leuke, zinvolle studiereis maar het was ook vermoeiend. We hebben veel moeten stappen en luisteren naar de gidsen. Het was interessant maar toen we mochten vrij rondlopen, vonden we het nog leuker.”