Spaghettiavond ten voordele van projecten B-stroom

De jaarlijkse spaghettiavond van de Vrije Sint-Lambertus Middenschool Westerlo ten voordele van de projecten in de B-stroom was wederom een groot succes! Vanavond werden vele porties spaghetti of croque monsieur verslonden of afgehaald in de refter van de Middenschool door de talrijk opgekomen SILA-leerkrachten en de ouders van de leerlingen uit 1B of 2BVL.

Het voorbereidende werk begon enkele dagen geleden al door de (oud-)leerkrachten die de projecten in de B-stroom organiseren. Talloze liters verse spaghettisaus werden woensdagnamiddag met veel liefde klaargemaakt. Dankzij de vele helpende handen werd de avond zelf een groot succes. Geen énkel sliertje spaghetti kwam terug naar de keuken en ook de koelkasten geraakten behoorlijk leeg tegen het einde van de avond.

HET RESULTAAT: EEN KNAPPE OPBRENGST VAN 3.500 EURO!

En dat bedrag zal prima besteed worden voor de projecten in de B-stroom. De Vrije Sint-Lambertus Middenschool Westerlo organiseren immers drie projecten voor deze leerlingen tijdens de verschillende examenperiodes van het schooljaar. Er staat o.a. een solidariteitsproject, een cultuurproject en een project “op avontuur” op het programma.

“We willen de leerlingen van 1B en 2BVL graag laten kennismaken met dingen waar ze zelf niet zo snel mee in aanraking komen waardoor hun wereldbeeld vergroot. Uiteraard zijn deze projecten vrij duur en we willen de ouders van deze leerlingen niet op hoge kosten jagen. Onze spaghettiavond van en voor de leerlingen en leerkrachten van de B-stroom is daarom de perfecte manier om de kosten te kunnen drukken,” aldus de organisatoren van deze projecten.