Op ontdekking in de wereld van het theater

Tijdens de proefwerkenperiode van Pasen stond voor de BVL-leerlingen het tweede project van dit schooljaar op het programma. Na het solidariteitsproject in december werden de tweedejaars van het beroepsvoorbereidende leerjaar nu ondergedompeld in de culturele wereld.

De leerlingen leerden vooral de wereld van het theater kennen. Niet alleen door naar een voorstelling te gaan kijken, maar ook door zelf theater te maken!

Tijdens de eerste dag van deze cultuurtweedaagse stond een bezoek aan Antwerpen op het programma. In de voormiddag maakten de leerlingen in groepjes een theaterwandeling met fotozoektocht doorheen de Antwerpse Theaterbuurt. In de namiddag stond de voorstelling “Het Verloren Voorwerp” van De Roovers op het programma in DeStudio.

De dag nadien was het tijd om zelf aan de slag te gaan.

De leerlingen kregen twee theaterworkshops van Mooss voorgeschoteld. Tijdens de workshop “(G)een saaie workshop” leerden ze meer over theatertaal, bij de andere – “Is dit om te lachen?” – gingen de leerlingen aan de slag met improvisatietheater.

Het resultaat: overal lachende gezichten, sterk acterende leerlingen en vooral veel enthousiaste jongeren.

De kosten voor dit project kunnen grotendeels betaald worden dankzij de subsidies die we ontvangen dankzij het DynamoProject van CultuurKuur.