Drive Up Safety in 1B

Hoe alert zijn onze leerlingen van het eerste jaar B-stroom in het verkeer? In deze workshop werden de geheimen van ons brein onthuld en de mythe rond multitasking doorprikt. 

Onze workshop begon met een inleiding over verkeersveiligheid in België met aandacht voor de oorzaken van verkeersongevallen en de statistieken hierover. In 2017 waren er maar liefst 615 verkeersdoden en 3.757 zwaargewonden, dat zijn 2 doden en 10 zwaargewonden per dag!

Sommige leerlingen zijn zelf al eens door het oog van de naald gekropen en vertelden hun eigen verhalen.

Leuke filmpjes en tests confronteerden ons met de gevaren van afleiding op de weg, zowel in de auto, op de fiets als te voet! De nadruk werd gelegd op gsm-gebruik, fietsveiligheid en dodehoekongelukken. Vooral het virtual reality-spel werd gesmaakt door de leerlingen. Ze kwamen in een levensechte verkeerssituatie terecht waar ze beslissende keuzes moesten maken.

Toch gekozen voor die afleiding? Botsing! Voortaan zullen we 2 keer nadenken voor we meteen reageren op dat berichtje…