Middenschool Multicultureel

Naar tweejaarlijkse traditie werden vandaag de SILA Middenscholen ondergedompeld in een multicultureel bad – bijna letterlijk aangezien de regen onophoudelijk bleef vallen – tijdens de tiende editie van het Wereldfeest. Tijdens deze bijzondere dag maakten de leerlingen van de eerste graad van de Sint-Lambertusscholen, zowel Westerlo Centrum als Oosterwijk, kennis met een voor hen minder bekend stukje van de wereld.

Tijdens hun ontdekkingsreis doorheen verschillende bijzondere culturen namen de leerlingen deel aan zelfgekozen workshops, die vooral in het teken stonden van de Noord-Zuidverhoudingen.

Het aanbod was groot en erg gevarieerd: Aziatische schijngevechten, taiko, wereldkeuken, spectaculaire bamboeconstructies, capoeira, percussie op olievaten,… Het stond allemaal op het programma.

Na afloop van de workshops maakten de leerlingen, hun ouders en andere geïnteresseerden op een heuse wereldmarkt kennis met diverse (hulp)organisaties en konden ze proeven van enkele culinaire hoogstandjes uit verschillende landen.

Deze dag kaderde in het multiculturele project dat de SILA Middenscholen hoog in het vaandel dragen.

Via de verschillende workshops maakten de leerlingen immers spelenderwijs kennis met de vele culturen die onze wereld rijk is, maar leerden ze ook over de oneerlijke economische verdeling tussen het noorden en het zuiden.