Prachtig afscheidscadeau

Op het einde van het schooljaar nemen kinderen afscheid van hun leerkrachten. Vaak worden ze dan overstelpt met lekkere chocolade, een fleurig bloemetje, een leuk en grappig kaartje of gewoon een goede stevige handshake en een welgemeende dankjewel.

Tweedejaars leerling Ward Smits uit de Middenschool van SILA Westerlo had echter een eerder “buitengewoon” cadeau voor zijn leerkrachten en de scholengemeenschap.

Niels Vermeulen, technisch adviseur van de Middenschool, vertelt waarom: ”Enkele weken geleden kwam Ward met de boodschap dat hij samen met een vriend twee insectenhotels bouwde die hij aan de school wil schenken. Als school waren wij ongelooflijk vereerd en we hebben dit geschenk dan ook héél graag aanvaard! We werken al in onze lessen natuurwetenschappen en techniek rond het thema “bijen en insecten”, en de leerlingen maken er ook zelf al een klein insectenhotel. Maar een groot hotel hadden wij nog niet in onze school en dit komt dus zeker van pas.”

Het eerste insectenhotel staat al in de Middenschool van Oosterwijk. “Omdat we zo enthousiast zijn, hebben we meteen beslist om rond het hotel een weide aan te leggen waar wilde bijen zich thuis voelen” zegt Mieke Baelus, directeur van de Middenschool in Oosterwijk.

In september komt het 2de hotel en dit zal zijn thuis krijgen in onze Middenschool in Westerlo centrum.

“Aan het hotel dat in Westerlo komt hebben mijn vriend Nico en ikzelf nog een beetje werk, maar de vakantie is lang en dan vliegt de tijd”, lacht Ward.

Vandaag trekt Ward de deur van de Middenschool achter zich dicht, maar dankzij dit prachtige cadeau zullen we hem niet snel vergeten zijn!

Bedankt Ward!