Hockey Luna en Byabarra Jones geadopteerd

Tijdens de lessen natuurwetenschappen kwamen de bosbranden in Australië aan bod. De leerlingen van 1cW wilden spontaan iets doen om te helpen. Uiteindelijk adopteerden ze 2 koala’s uit het koalaziekenhuis in Port Macquarie (Australië).

Ze kozen voor Hockey Luna en Byabarra Jones.

Luna werd als jong gevonden, vol teken en onder het bloed. Na onderzoek bleek dat ze bloedarmoede en oculaire chlamydia had. Ze kreeg de gepaste verzorging en kwam er al snel bovenop.

Byabarra werd gevonden met een letsel aan zijn ogen. Het ene oog had een trauma opgelopen, maar was wel gedeeltelijk genezen. Aan het andere oog had hij glaucoom, waaraan hij geopereerd werd. Door een beperkt zicht, verblijft de koala nu permanent in het ziekenhuis.

Met het geld van de adoptie kan het koalaziekenhuis ook andere koala’s opvangen en verzorgen. De koala is tenslotte een bedreigde diersoort en met de bosbranden in december en januari kreeg hun aantal nog een flinke knauw.

Sinds de adoptie van de koala’s door 1cW, zijn ook andere klassen in actie geschoten en volgt in sneltempo de ene adoptie de andere op. Geweldig nieuws dus!