Project met een groen kantje

Een project met een groen kantje, dat stond er in juni op het programma voor de leerlingen van 1B. Zo gingen de leerlingen van de B-klassen naar de boerderij ‘Loeidollepret’. Ze mochten de kalfjes melk geven, de konijntjes en de kuikentjes vertroetelen, piepkleine achtergelaten katjes met een piepklein tutterflesje eten geven en zelfs eens op een tractor zitten.

Er waren er wel die het boerenleven zagen zitten.

De dag nadien brachten ze een bezoek aan het containerpark van Westerlo. Naast de regels over correct afval sorteren, leerden ze er ook dat vuilnis ophalen soms een gevaarlijk beroep is… Zo zaten er ooit kogels bij het restafval en zelfs eens een slang in een PMD-zak!

Ook stond er een dagje survival op het programma waarbij ze leerden overleven in het bos en bouwden de 1B-leerlingen een heuse schuilhut. Op de laatste dag van het project werd een bezoek aan het Klompenmuseum gebracht. Hier kwamen de leerlingen te weten hoe het voelt om klompen te dragen (dat viel wel mee blijkbaar…) en hoeveel werk er kruipt in het maken van één paar klompen.