Weg met die gsm

Via de leerlingenraad is het idee ontstaan om in de Vrije Sint-Lambertus Middenschool Oosterwijk gsm-loze dagen te organiseren.

“Er wordt op de speelplaats namelijk niet meer gespeeld of gebabbeld, maar alleen nog op de gsm ‘getokkeld’,” aldus de initiatiefnemers.

Concreet komt het erop neer dat vanaf de week na de herfstvakantie elke dinsdag een gsm-loze dag zal worden. De leerlingen kunnen dan tijdens de speeltijden terug echt spelen op de speelplaats, tijdens de middag worden de gezelschapsspelletjes bovengehaald, er komt terug meer ruimte om te praten, …

Ook de leerlingen zijn enthousiast. “We merkten dat vele kinderen alleen maar op hun gsm zaten. Zo’n gsm-loze dag is een goede manier om mekaar wat beter te leren kennen. We gaan megaleuke spelletjes spelen en we hopen dat echt iedereen enthousiast is over dit voorstel!” aldus Sam Van der Vloet en Jana Maes van de leerlingenraad.