Leerlingenraad geeft gas

Dit schooljaar schakelt de leerlingenraad een versnelling hoger. De raad is nu opgesplitst in drie comités:

  • Het feestcomité organiseert de blijde intrede van de Sint, de paashaas, …
  • Het groene comité werkt samen met Milieuzorg op School (MOS) en kleedt de Dikketruiendag aan.
  • Het SOS-comité, dat staat voor Sociale Organisatie SILA, zet zich in voor Poverello, Wereldwinkel, Rodeneuzendag, …

Tycho Caems is verkozen tot voorzitter van het feestcomité, Liam van Tongerloo zit het groene comité voor, en Louise Verguts en Luna Mertens zijn voorzitter van SOS. De voorzitter van de leerlingenraad zelf is Brent Theys geworden.

leerlingenraad-1

Een leerlingenraad?

Zowel in de Middenschool, als de Bovenschool zijn er leerlingenraden. In de eerste graad heeft elke vestiging leerlingenraden. Elke klas stuurt een vertegenwoordiger naar de maandelijkse bijeenkomsten. De besproken punten worden aan de directie voorgelegd.

De antwoorden worden aan de leden van de vergadering terugbezorgd en uitgehangen aan de valven. Het gaat hier vooral om een leerproces. De leerlingenraad staat ook in voor de organisatie van verschillende activiteiten.

De graadleiders van de derde graad en één graadleider uit de tweede graad zetelen ook in de Schoolraad.