Dik applaus voor Dikketruienweek

Naar jaarlijkse gewoonte kleurde de werkgroep MOS tijdens de Dikketruienweek de Bovenschool een beetje groener. Deze editie konden we rekenen op de enthousiaste steun van onze geweldige SILA-leerlingenraad.

Maandagochtend waren deze leerlingen al vroeg uit de veren en trotseerden zij – sommigen met nog slaap in de ogen – de ijzige koude om onze fietsende leerkrachten te feliciteren toen die op school arriveerden. Ze haalden hun beste schilderkunsten boven en ontwierpen tijdens de middagpauze coole borden met rake slogans waarmee ze onze leerkrachten met veel overtuiging toejuichten.

Woensdag was het de beurt aan de leerkrachten om onze fietsende leerlingen een hart onder de riem te steken en te applaudisseren voor al hun olievrije en vetverbrandende kilometers. Ondanks de wintertenen, ijskoude handen en bevroren snottebellen was het een enthousiaste bende en werd er veel gejuicht en gelachen.

Hartverwarmend, al die verraste en blije gezichten.

De verwarming stond op woensdag enkele graadjes lager maar no problem, tijdens de pauze kon je je opwarmen aan een lekker bekertje warme choco. De ketel was helemaal leeg, tot op de laatste druppel.

Met carnaval voor de deur mochten de leerlingen zich uitleven en in hun allertofste of foutste dikketruienoutfit voor de dag komen. Onesies, dekentjes, verlichte kersttruien en heuse sportoutfits maakten deze Dikketruiendag samen met het mooie winterzonnetje weer wat minder grijs.

Onder het motto The more we share, the more we have gingen ’s middags dan de deuren open van onze Weggeefbeurs.  Boeken, cd’s, dvd’s, puzzels, gezelschapspelletjes en een variëteit aan kleine snuisterijen werden door leerkrachten en leerlingen weggeschonken. Hiervan vonden zeer ongedwongen heel wat spullen een nieuwe warme thuis.

Vrijdagavond viel het doek over deze Dikketruienweek.

Editie 2018 is er weer eentje om niet meer te vergeten.