Werfnieuws

Niet alleen leerlingen en personeel, ook flink wat nieuwe klaslokalen en schoolgebouwen waren best zenuwachtig voor de eerste schooldag. Tijdens de zomervakantie werd er immers stevig voort gemetseld om iedereen op 3 september te kunnen verwelkomen.

Het grootste project staat sinds dit schooljaar te blinken in de Bovenschool. De nieuwe aanbouw van het E-blok telt zes grote lokalen op de eerste verdieping en rijen vol glimmende toiletten op de gelijkvloerse verdieping. Genoeg voor alle leerlingen. De technische dienst en de preventiedienst kregen eveneens onderdak in het gebouw. Zij delen hun kantoor met het diensthoofd van het onderhoudspersoneel. Het nieuwe gebouw voldoet aan de strengste milieuwetgevingen en is zuinig in energieverbruik.

Achter het nieuwe blok wordt op dit moment de laatste hand gelegd aan een reusachtige overkapping zodat onze leerlingen een nieuwe hub hebben om te schuilen als het regent, of om er recepties en andere activiteiten te houden.

Ook nieuw zijn de gemoderniseerde wetenschapslokalen in het C-blok. Voortaan beschikken de leerlingen in de Bovenschool over hypermoderne, goed uitgeruste wetenschapslokalen.

In aanbouw

De inspanningen om onze schoolinfrastructuur te verbeteren, gaan onverminderd door. Het volgende blok in de Bovenschool is volop in aanbouw. Op de plek van de oude toiletten en het vroegere magazijn, verrijst een gebouw met twaalf lokalen, zes op de benedenverdieping en zes op de eerste. Later kan er, indien nodig, een tweede verdieping bijkomen. 1 september 2019 is de opleveringsdatum.

Oosterwijk

Een zevental kilometer verderop, in Oosterwijk, is tijdens de grote vakantie het dak van het A-blok van onze Middenschool vernieuwd en geïsoleerd. Het oude dak was dringend aan renovatie toe. Tegelijkertijd vernieuwden we ook de ramen op de eerste verdieping van het A-blok. Op deze manier maakten we komaf met de waterproblemen, waardoor we onze energierekening kunnen verminderen en we onze leerlingen (nog) aangenamere lokalen kunnen aanbieden.

Jan Verherstraeten
directeur