Een nieuwe start

1 september! Een spannende dag voor zo’n 1,2 miljoen Vlaamse studenten die vandaag weer naar school gaan. Ook in Westerlo hing er een gezonde spanning in de lucht bij de leerlingen en leerkrachten op deze eerste schooldag van 2017-2018.

Dit jaar verwelkomen de Vrije Sint-Lambertusscholen Westerlo en omgeving weer meer dan 2.100 leerlingen voor het nieuwe schooljaar.

Vooral voor de 390 nieuwe leerlingen in het eerste jaar was het een belangrijke dag.

Om de grote stap naar het middelbaar onderwijs wat kleiner te maken, konden deze nieuwe studenten de school al ontdekken op verschillende momenten tijdens het vorige schooljaar. Na een kennismaking met hun klastitularis en een rondleiding begon de school voor de nieuwkomers nog vertrouwder aan te voelen.

Voor de andere leerlingen was het vooral uitkijken naar hun (nieuwe) klasgenoten en leerkrachten, maar ook bij hen waren er vooral veel lachende gezichten te zien.