Uit de startblokken

De eerste schooldag viel dit jaar pas op 3 september, maar het was uiteraard weer een spannende dag voor alle Vlaamse studenten die vandaag weer naar school gingen. Ook in Westerlo hing er een gezonde spanning in de lucht bij de leerlingen en leerkrachten op deze eerste schooldag van 2018-2019.

Dit jaar verwelkomen de Vrije Sint-Lambertusscholen Westerlo en omgeving weer zo’n 2.100 leerlingen voor het nieuwe schooljaar.

VOORAL VOOR DE 400 NIEUWE LEERLINGEN IN HET EERSTE JAAR WAS HET EEN BELANGRIJKE DAG.

Om de grote stap naar het middelbaar onderwijs wat kleiner te maken, konden deze nieuwe studenten de school al ontdekken op verschillende momenten tijdens het vorige schooljaar. Na een kennismaking met hun klastitularis en een rondleiding begon de school voor de nieuwkomers nog vertrouwder aan te voelen.

Voor de andere leerlingen was het vooral uitkijken naar hun (nieuwe) klasgenoten en leerkrachten, maar ook bij hen waren er vooral veel lachende gezichten te zien.