In de startblokken

Een schooljaar begint niet op 1 september.

Misschien wel officieel, maar de voorbereidingen starten al veel vroeger.

Vanaf augustus begint onze school terug te leven na enkele weken – verdiende – pauze voor de leerlingen en het personeel: de opdrachten voor de leerkrachten worden gemaakt, de klassen worden samengesteld, de lessenroosters worden in mekaar gepuzzeld, het kamp voor de leerlingen van het eerste jaar wordt verder voorbereid, … En hoe dichter bij die belangrijke eerste september, hoe drukker het in de school begint te worden.

Vanaf 30 augustus is iedereen terug op school. Er staat dan een eerste bezinning en vergadering op het programma, maar uiteraard worden ook vakantieverhalen uitgewisseld en wordt er geklonken op het nieuwe schooljaar dat in de startblokken staat.

De dag voor die belangrijke start wordt alles uiteraard nog eens goed nagekeken zodat 1 september vlot kan verlopen. De lokalen worden in gereedheid gebracht om alle leerlingen van harte welkom te heten in hun nieuwe klas.

Hopelijk starten ook zij terug aan het nieuwe schooljaar met evenveel goesting als de leerkrachten!