Blij weerzien

Dit jaar was het een wel erg bijzondere eerste schooldag. Sowieso voor onze meer dan 400 kersverse eerstejaars die hun eerste stappen in het middelbaar onderwijs zetten en dat op een gloednieuwe school.

Om die grote stap wat kleiner te maken, konden onze nieuwe studenten de school al ontdekken op verschillende momenten tijdens het vorige schooljaar. Na een kennismaking met hun klastitularis en een rondleiding begon de school voor de nieuwkomers nog vertrouwder aan te voelen.

Voor de tweedejaars was dit dan weer de dag van het blij weerzien.

Na maandenlang afstandsonderwijs konden de leerlingen opnieuw naar school en was er weer contact met hun klasgenoten die ze soms lange tijd niet in levende lijve hadden gezien.

1 september 2020 betekende ook de start van een eerder speciaal schooljaar voor de ruim 2.100 leerlingen van Sila Westerlo. Door de nodige coronamaatregelen verloopt nog niet alles zoals vanouds, maar de kleine ongemakken nemen de leerlingen en leerkrachten er graag bij.

Hoewel we het dit jaar niet helemaal konden zien, zijn we er zeker van dat er een hoop lachende gezichten achter dat mondmasker schuilgingen.