Luchtkwaliteit Bovenschool vrij goed

Weet je nog dat de Bovenschool in mei meedeed aan CurieuzeNeuzen? Wel, de resultaten van het wetenschappelijke onderzoek zijn sinds vandaag bekend. En wat blijkt: de kwaliteit van de lucht rond de Bovenschool is vrij goed.

Maar liefst 20.000 Vlamingen hebben aan dit onderzoek meegedaan. Dat is een wereldprimeur. Want nooit eerder werd de impact van verkeer op de luchtkwaliteit zo gedetailleerd in kaart gebracht. Westerlo doet het trouwens niet onaardig, want op de meeste meetpunten bedraagt de concentratie stikstofdioxide er tussen 15 en 25 microgram per m3, dat is goed tot vrij goed, enkele uitzonderingen (kruispunt Draaiboom en kruispunt Kerkplein Tongerlo) niet te na gesproken, als je weet dat de Europese norm 40 microgram bedraagt.

De meerderheid van de Vlamingen blijkt trouwens op een plaats te wonen met weinig verkeerspollutie. Wil je meer weten over de resultaten, surf dan naar http://www.standaard.be/curieuzeneuzen.