Gsm-vrije zone in Bovenschool

Vanaf vandaag wordt een gsm-vrije zone in de SILA Bovenschool Westerlo ingericht. In deze zone worden gsm en smartphone niet bovengehaald en/of gebruikt.

“Zo hopen we plaats en ruimte te creëren voor persoonlijk sociaal contact en aandacht in alle rust. Deze regel geldt voor iedereen die deze zone betreedt, dus zowel voor leerlingen als voor alle personeelsleden.”

De gsm-vrije zone strekt zich uit over het gelijkvloers van het A-blok en wordt duidelijk aangegeven met affiches.

De eerste week van het schooljaar is een inloopperiode. “Zo willen we iedereen de kans geven om te wennen aan de nieuwe richtlijn,” aldus de school. “Tijdens deze week maken de leerlingendienst en leerkrachten de leerlingen er elke dag op attent dat ze in deze zone geen gsm kunnen gebruiken.”