SILA Westerlo behaalt medailles op NK in Nederland

Vandaag vond in Utrecht het Nederlands Kampioenschap Kenpo Karate plaats. Niet alleen de Nederlandse clubs waren vertegenwoordigd, maar ook Action Kenpo Karate uit Herselt was met een groep van 7 deelnemers, waaronder vier leerlingen van SILA Westerlo, afgereisd naar Maarssen om deel te nemen aan de divisies individueel sparren en teamsparren.

“Vol enthousiasme en met de juiste groepsgeest arriveerden we rond 10u in de sportzaal. Al snel begonnen de wedstrijden en haalde Steve Baeck al de eerste medaille binnen bij de volwassenen: brons in het individueel sparren,” aldus Gunther Groenestein van Action Kenpo Karate Herselt.

“De toon was gezet. Onze club heeft er een verpletterende indruk nagelaten. Uiteindelijk is iedereen naar huis gegaan met een medaille!” klinkt het verder enthousiast.

Bij onze leerlingen behaalde Colette Scheers (2dW) goud bij individueel jeugd, terwijl Louis Arijs (1dW) met zilver naar huis ging. Bij het teamsparren behaalden Louis Arijs (1dW), Alexander Baeck (1dW) en Colette Scheers (2dW) zilver.  Bij de volwassenen gingen Bert Vandegaer, Ilana Renders (3WTa) en een Nederlandse collega met goud naar huis.

Gunther Groenestein: “De Nederlandse clubs hebben de club in Herselt weten te vinden en weten te waarderen. We hebben de smaak te pakken en volgend jaar mogen ze ons opnieuw verwachten met een grote delegatie.”

Voor meer informatie over Action Kenpo Karate kan je terecht op www.actionkenpokarate.be en op Facebook via www.facebook.com/groups/actionkenpokarate. Action Kenpo Karate Herselt is een jonge club die dinsdag- en donderdagavond volwassenentraining (+14 jaar) verzorgt in de Mixx en in Blauberg. Op donderdagavond is er jeugdles.