2iW’ers hebben genoeg van wespen

Een paar dagen geleden had Thor van 2iW er genoeg van. De leerlingen werden op de speelplaats constant lastiggevallen door agressieve wespen die vaak pogingen deden om hun eten te stelen en zelfs om de leerlingen te steken.

Zoals het in onze “STEM-Wetenschappers” hun DNA zit, hebben zij meteen een oplossing bedacht!

Zo ontstond het idee om tijdens de les techniek wespenvallen te bouwen uit recyclagemateriaal. Van de middagsportcompetitie werd er vervallen drank verzameld waarvan de lege plastic flessen werden gerecupereerd. Hiermee gingen de leerlingen aan de slag.

In totaal hebben ze een twintigtal wespenvallen gebouwd en deze doorheen de school opgehangen. De vallen worden geregeld gecontroleerd zodat we zeker geen bedreigde bijen vangen.

Met een beetje geluk hebben de 2iW’ers weer een vervelend probleem opgelost!