Met schietlood en thermometer

Let op! Vanaf nu is het weer mogelijk om, naar jaarlijkse traditie, op de Sila Middenschool Westerlo weer leerlingengroepen tegen te komen, gewapend met een schietlood of een thermometer.

Tijdens de technieklessen leren de leerlingen over het bouwen en verbouwen van een woning en alle afspraken, regels en voorwaarden die hieraan verbonden zijn.

één van de opdrachten in deze lessen is het controleren van de school op energielekken.

De leerlingen moeten via een roadmap op verschillende punten meetproeven doen waardoor ze ontdekken of er energielekken aanwezig zijn. Ook de rechtheid van de muren is van groot belang. Dit controleren de leerlingen met een schietlood, een ouder maar onmisbaar gereedschap.

Door het uitvoeren van deze opdrachten, krijgen de leerlingen meer inzichten over het bouwproces. Deze inzichten kunnen ze de komende technieklessen toepassen tijdens het bouwen van hun eigen woningmaquette.