Landenbeurs in Oosterwijk

De leerlingen van de Sila Middenschool Oosterwijk die voor de ‘basisoptie Moderne Talen‘ kozen, organiseerden een landenbeurs. In het land dat werd voorgesteld moest Nederlands, Frans of Engels één van de officiële talen zijn.

Op de Oosterwijkse editie van deze landenbeurs vond je informatie terug over Nigeria, Senegal, Curaçao en Malta. Elk groepje van 3 of 4 leerlingen werkte een mooi aangekleed standje uit met infographics, een fotocollage en een maquette of tekening van een bekend monument. Maar als bezoeker kon je ook zelf dingen doen, zoals een legpuzzel maken.

Terwijl je op de achtergrond kon genieten van een plaatselijk muziekje, werd je geïnformeerd in de taal die er in het desbetreffende land gesproken wordt.

We voelden ons dus in Oosterwijk op staycation, maar dan toch een beetje in het buitenland.