Project: L.O. extra – bijzondere sporten

Gedurende de uren ‘vrije ruimte’ maken bijna alle leerlingen van de derde graad ASO binnen hun lessentabel kennis met een bijzonder zelfgekozen project waarin ze zich gedurende twee lesuren per week verdiepen. De eerste helft van het schooljaar is bijna om, en onze begeleidende leerkracht LO heeft duidelijk niet stilgezeten binnen haar project.

‘L.O. extra’ was een project waarin ruimte werd gemaakt om kennis te maken met sporten die tijdens de gewone lessen L.O. niet altijd mogelijk zijn. Het kon gaan om een initiatie in een nieuwe sport, een verdieping in een gekende sport of het spelen van wedstrijden tegen elkaar (of tegen enkele leerkrachten). Elke week stond er een andere activiteit op het programma wat zorgde voor een leuke afwisseling. De activiteiten gingen altijd buiten door of in bepaalde accommodaties in de buurt. De leerlingen hadden zelf ook inspraak bij het samenstellen van de concrete inhoud en konden dus gedurende het schooljaar zelf nog voorstellen doen.

Een inkijk op mogelijke activiteiten die op de planning konden voorkomen:

beachvolleybal, tennis, padel, yoga, rugby, boogschieten, spikeball, airtrack, bowling, spinning, petanque, vendelinitiatie, judo, kickboksen, skaten, biljart, darts, crossfit, paardrijden, Vlaamse traditionele sporten, mountainbike, app ‘het jachtseizoen’, mini-golf, schermen, krachtbal, tchoukbal, crossfit, muurklimmen, squash, oriëntatieloop, …

Ben jij zo’n sportieveling uit het secundair onderwijs die graag allerlei sporten doet? Dan is de SNS-pas op jouw lijf geschreven!
De SNS-pas is een sportpas voor leerlingen van het secundair onderwijs. Met deze pas kan je gedurende een bepaalde periode na de schooluren deelnemen aan verschillende sportactiviteiten.