Oosterwijk op studiereis over de taalgrens

Vandaag gingen de tweedejaars van Oosterwijk op studiereis naar Wallonië.

Voor de middag doken onze leerlingen 60 meter diep onder de grond in de steenkoolmijnen van Blégny. Ze kregen er een leerrijke uitleg over hoe de dagtaak van een mijnwerker er uitzag in de vorige eeuw.

Na de middag werd hun tocht verdergezet richting Luik. Hier werd, met een zoektocht in de binnenstad, de Franse taal wat aangescherpt. Afsluiten deden ze met de beklimming van de “Montagne de bueren”, een straat, 260 meter lang met 374 trappen naar omhoog die de binnenstad verbindt met de citadel. Puffend en zwetend bereikten de meesten onder ons de top met een mooi uitzicht over de stad als gevolg.

Ondanks het mindere weer, werd het toch een leuke dag en keerden we moe maar voldaan huiswaarts.