Middenschool Oosterwijk start schooljaar met gloednieuw STEM-lokaal

Nadat in januari 2022 in de SILA Middenschool Westerlo een eigentijdse nieuwbouw in gebruik werd genomen, is het op 1 september 2022 de beurt aan de vestiging in Oosterwijk om het schooljaar te starten met een gloednieuw STEM-lokaal.

“Voor jongeren die de overstap van het basisonderwijs naar het secundair graag supergezellig en kleinschalig houden, is de SILA Middenschool Oosterwijk the place to be,” aldus directeur Mieke Baelus.

“Met z’n 160 leerlingen is deze school zowat de kleinste secundaire school van Vlaanderen. Goed gelegen, tussen Olen, Voortkapel, Morkhoven, Noorderwijk en Westerlo in, is het de laatste jaren een echte trekpleister geworden.”

Mieke Baelus vult aan: “Bij de start van schooljaar 2022-2023 nemen we nu ook een prachtig nieuw STEM-lokaal in gebruik waar onze leerlingen van STEM-Wetenschappen en STEM-Technieken alle ruimte krijgen om hun projecten vorm te geven.” Met het bouwproject is een investering van 275.000 euro gemoeid.