Middenschool Westerlo neemt moderne nieuwbouw in gebruik

Een nieuw jaar zorgt ook voor een frisse start in de SILA Middenschool Westerlo. Na een bouwperiode van zo’n 18 maanden werd er, op deze eerste schooldag van 2022, een eigentijdse nieuwbouw in gebruik genomen. De enthousiaste eerste- en tweedejaars van de school konden alvast niet wachten om de splinternieuwe vaklokalen en labo’s te ontdekken.

“De SILA-scholen in Westerlo en Oosterwijk staan bekend als warme scholen. Daar zijn wij erg trots op en dat is ook één van de redenen waarom wij jaar na jaar onze leerlingenaantallen zien stijgen,” aldus directeurs Niels Vermeulen en Mieke Baelus.

“Onze scholen hechten ook bijzonder veel belang aan kwalitatief onderwijs. Om dit te blijven garanderen, was deze nieuwbouw absoluut essentieel. Het resultaat mag er absoluut zijn! Als school zijn we fier op wat we vandaag mogen openen.”

Het was alleszins geen klein bouwproject in de SILA Middenschool Westerlo. De nieuwbouw huisvest maar liefst zeven lokalen waaronder grote, moderne technieklabo’s en een bijzonder ruim vaklokaal ‘beeld’ met veel natuurlijke lichtinval. Naast enkele lokalen voor algemene vakken is er ook onderdak voorzien voor het nieuwe vak ‘mens en samenleving’. Omdat de lokalen zich op de eerste en tweede verdieping van het gebouw bevinden, is er op het gelijkvloers nu ruimte voor een nieuwe, overdekte fietsenstalling.

De opening van deze nieuwbouw vormt echter niet het einde van de bouwprojecten bij de SILA-scholen. Dit schooljaar nog komt er een gloednieuw klaslokaal bij in de SILA Middenschool Oosterwijk. In de SILA Bovenschool Westerlo maakt men zich dan weer klaar voor de start van de bouw van een nieuwe sporthal.