Samen solidair

Terwijl het merendeel van onze leerlingen zich over hun proefwerken bogen, hebben de jongeren van het tweede jaar B-stroom zich ingezet voor anderen tijdens het solidariteitsproject.

Kerst is immers hét moment bij uitstek om eens stil te staan bij wat anderen voor ons doen en belangrijker nog: wat wij kunnen doen voor anderen, zonder er iets voor terug te verwachten. Dit gemeenschapsgevoel willen we aanwakkeren met o.a. dit solidariteitsproject.

Zo gingen enkele leerlingen helpen bij MPI Oosterlo vzw. Dit is een dynamische organisatie die gespecialiseerde ondersteuning biedt aan kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking. Onze leerlingen hielpen bij de heraanleg van de speeltuigen. Kruiwagens vol zand scheppen en vervoeren was weliswaar uitdagend maar het eindresultaat gaf onze 2B’ers enorm veel voldoening. Op hun beurt kregen ze een lekkere wafel en frisdrank.

Je ziet: solidariteit werkt aanstekelijk!

Andere leerlingen hielpen de gemeentelijke reinigingsdienst in de strijd tegen het zwerfvuil door het uitvoeren van een zwerfvuilopruimactie in de straten van Westerlo.

Verder werden er kerstkaarten geschreven en koekjes gebakken om de bewoners van woonzorgcentrum ‘Parel der Kempen’ een warm hart onder de riem te steken. Op school werden er dan weer vogelhuisjes gemaakt en zorgden onze leerlingen zo mee voor de bescherming van kwetsbare en bedreigde natuur in Vlaanderen.

De projecten waren één voor één geslaagd. Op een positieve manier kwamen onze leerlingen in contact met vrijwilligerswerk, solidariteit, kameraadschap en verbondenheid.

Samen Sila, samen solidair met onze medemens.