Schelden met groenten en fruit

Tijdens de proefwerkenperiode van Pasen stond voor de leerlingen van het tweede jaar B-stroom hun tweede project van dit schooljaar op het programma. Na het solidariteitsproject in december werden de tweedejaars nu ondergedompeld in de culturele wereld.

De leerlingen leerden vooral de wereld van het theater kennen. Niet alleen door naar een voorstelling te gaan kijken, maar ook door zelf THEATER te maken!

Tijdens de eerste dag van deze cultuurtweedaagse stond een bezoek aan Antwerpen op het programma. In de voormiddag maakten de leerlingen in groepjes een theaterwandeling met fotozoektocht doorheen de Antwerpse Theaterbuurt. In de namiddag stond de prachtige voorstelling “Sono Io?” van Circus Ronaldo op het programma in hetpaleis.

Enkele dagen later was het tijd om zelf aan de slag te gaan.

De leerlingen kregen twee theaterworkshops van Mooss voorgeschoteld. Tijdens de workshop “Van stadion tot dans” werden sporten als inspiratie gebruikt voor theater en dans. Bij de “Soap”-workshop leerden de leerlingen werken met grote emoties, werd er gescholden met fruit en groenten (“Vuile mango!”), stond er een gevecht in slow motion op het programma en werd de techniek achter dé perfecte “theater-klets-tegen-het-gezicht” onthuld en ingeoefend.

Het resultaat: overal lachende gezichten, sterk acterende leerlingen en vooral veel enthousiaste jongeren!