Naturellement en français

Elke maandagmorgen is het vak Frans het startschot van het begin van een kei-toffe-lesweek voor onze leerlingen uit 2cW en 2nW. Elke week geven ze het beste van zichzelf. Met hun “stylo” in de hand en “cahier” op de bank werken ze aan hun mooiste Frans.

Elke week zetten deze leerlingen hun beste beentje voor om een zo voortreffelijk mogelijk woordje Frans te kunnen leren en te spreken. En ja soms horen de hordes erbij, maar met hun gedrevenheid en hun doorzettingsvermogen maken zij deze taal ijsvrij.

En dit toonde ze ook de afgelopen drie weken. In deze weken stonden de getallen en het uur centraal. Samen met de “grote houten klok” gingen we aan de slag. Onze leerlingen leerden werken met de analoge en de digitale klok, et naturellement en français. Ook de zelfgemaakte kleine klokjes hielpen hen om het uur in het Frans te kunnen begrijpen, te leren en zich hierin uit te drukken.

Als afsluiter stonden de verschillende puzzels op het programma. Al spelenderwijze combineerden de leerlingen de digitale en de analoge klok samen met de uur-uitdrukkingen in het Frans. Oh ja, het werd een echte competitie. In 2nW namen de dames het op tegen de heren. In 2cW werkten de groepen gemengd tegen elkaar. Met een mooie competitiegeest werd deze afsluiter van deze lessenreeks een echte knaller. Maar ook onze leerlingen hebben hun beste Frans bovengehaald en zich bewezen. Wel ja, het zijn echte kampioenen! Snuif de sfeer alvast op door een kijkje te nemen in de foto’s.

Oh et oui, en bref, c’est chouette d’apprendre le français!