Vlinderslag om af te studeren

Een tijdje geleden ontvingen enkele leerkrachten van de SILA Middenschool Westerlo een uitnodiging van de moeder van oud-leerling Merel Snoeks (2dW).

Merel studeert momenteel aan het Lemmensinstituut in Leuven, waar ze de richting ‘Woordkunst-drama’ volgt in het zesde middelbaar. Vier jaar geleden sloot Merel de deur van onze school achter zich om haar grote dromen na te jagen. Deze dromen brachten haar naar Leuven, geen eenvoudige keuze voor een meisje van 14 jaar.

Net zoals in haar eindwerkstuk ‘VLINDERSLAG’ ging het destijds, toen ze een studiekeuze moest maken, over verwachtingen en dromen. Bang zijn. “Veel mensen he, die zijn bang voor dingen die nooit echt gebeuren.”

Merel wilde niet wachten en koos voor de sprong in het diepe.

Vier jaar later zaten we daar: oud-leerkrachten, voormalige klasgenoten, haar ouders en zussen. Kijkend naar Merels eindwerk. Merel had gelijk dat ze de sprong had gewaagd. In haar oranje badpak nam ze ons mee in haar verhaal en liet ze het publiek geen seconde los. Merel was gesprongen en toonde vanavond dat ze naar onze mening elke slag in het water beheerst, maar VLINDERSLAG beheerst ze met de grootste onderscheiding.

Proficiat!