Plant eens een boom (of een bos)

 

December. Traditiegetrouw dé maand waarin sparren uit de natuur verdwijnen om als opgetuigde kerstboom in de woonkamer te verschijnen. Tien klassen van SILA ruilden voor een aantal lesuren hun banken in om de natuur opnieuw van jonge boomscheuten te voorzien. Geen sparren weliswaar, maar inlandse loofbomen zoals de wintereik, de meidoorn, de zwarte els en de populier.

Samen met andere vrijwilligers en medewerkers van Natuurpunt toverden ze een kaal veld in Zoerle-Parwijs om tot een bos in aangroei. Ze trotseerden het koude en miezerige weer en de drassige ondergrond. Sommigen hadden voor het eerst in hun leven een spade in hun handen of zagen hoe compost een plantgat verrijkt.

De samenwerking verliep vlot en de begeleiders waren heel tevreden over de inzet van de leerlingen. De gemeente werd alweer wat “groener” door dit project, wat kadert binnen de duurzaamheidsinitiatieven van Vlaanderen. En de leerlingen waren alweer een leuke en praktische ervaring rijker!