Kiwanis Herentals schenkt 1.500 euro voor SILA-project rond menstruatiearmoede

1 op 8 meisjes in Vlaanderen heeft geen geld om menstruatieproducten (maandverband, tampons, menstruatiecup …) te kopen. Hierdoor kiezen ze voor gevaarlijke alternatieven zoals servetten, keukenrol, wc-papier, watten … Naast mogelijke lichamelijke letsels zijn er nog een hoop gevolgen verbonden aan menstruatiearmoede. Zo is er ook een mentale impact, vertonen deze leerlingen meer spijbelgedrag en is er gevaar voor sociaal isolement.

De SILA Middenscholen zijn daarom een project gestart om menstruatiearmoede bespreekbaar te maken, maar door leerlingen ook te helpen door menstruatieproducten aan te bieden voor wie dat nodig heeft. Kiwanis Herentals ondersteunt dit project met een cheque van 1.500 euro die vandaag werd uitgereikt.

Dankzij de succesvolle edities van hun jaarlijkse Valentijnsontbijt en de Coppa Classic wist Kiwanis Herentals in 2022 maar liefst 26.000 euro in te zamelen voor verschillende goede doelen. Een deel van dit bedrag gaat dus naar de SILA Middenscholen.

Foto: nnieuws.be