Picknickseuzzies

Onze MOS-picknick is ondertussen een vaste waarde geworden op het einde van het schooljaar en mocht ook dit jaar niet ontbreken. De zon was volop van de partij. Hoog tijd dus om de picknickmanden van onder het stof te halen en de picknickseuzzies uit te rollen.

Wat koeien, kippen, mussen en mieren,
varkens, vlinders en andere dieren
natuurlijk allemaal al lang weten:
niets is zo lekker als buiten eten!

In samenwerking met onze leerlingenraad hebben we het dit jaar over een grotere boeg gegooid.

Als afsluiter van een mega-MOS-jaar met als hoogtepunt het behalen van de prestigieuze Eco-Schools Groene Vlag nodigden we deze keer alle klassen van de Bovenschool uit om gezellig samen te picknicken op de speelplaats tijdens de middagpauze op donderdag 1 juni.

Als kersverse Eco-school gingen we natuurlijk voor een duurzame picknick. Er gold een zerowastetolerantie en afhaalmaaltijden waren not done. Wegwerpbestek was uit den boze en bio of veggie was zeker een aanrader. Sommige klassen aten gewoon gezellig buiten hun boterhammetjes op en andere klassen maakten er een echte potluck van. De meegebrachte picknicklekkernijen à la quiches, pasta salades, frisse groentjes, tapenades, fruitsatés, smoothies,… zagen er om ter lekkerst uit. De leerlingenraad bemande het standje van de Wereldwinkel waar je een fair en lekker vruchtensapje kon kopen.

De winnende klassen van onze dikketruienfotoshoot in februari mochten zeker niet ontbreken en hoefden als beloning niets zelf mee te brengen. 3ECa, 3LAb, 3WTa (foto) en 6Sb hebben zich onbekommerd te goed gedaan aan al het lekkers dat de MOS-werkgroep hun heeft gepresenteerd.

Om een super geslaagd schooljaar af te sluiten en een hart onder de riem te steken voor de proefwerken, trakteerde de directie van de Bovenschool alle leerlingen en personeelsleden op een lekker en vers geschept ijsje. Stralende zon, een zacht briesje, zomerse muziek, lachende gezichten, gezellige babbels, lekker eten, frisse drankjes, ijsje in de hand … de sfeer was top.