5HW wint meer dan 2000 euro voor goede doel

Voor de derde keer namen onze leerlingen van 5HW deel aan het scholenproject van Lions Club Heist-Westerlo. Hiervoor presenteerden zij  eind april een sociale organisatie waar heel wat vrijwilligers aan de slag zijn en waar zij zelf ook een dag als vrijwilliger de handen uit de mouwen staken. Drie projecten werden genomineerd: Oxot, Welzijnsschakels en De Goede Plek.

Op donderdag 17 mei vond de voorstelling van de genomineerde projecten plaats in het auditorium. Anders dan de vorige edities waren er nu ook vijf projecten uit twee andere scholen van de partij, het Heilig-Hart College en het Sint-Lambertusinstituut, beide uit Heist-op-den-Berg.

Alle acht projecten kregen 250 euro. Niet mis dus! Maar… de winnende presentatie, die van de Goede Plek,  voorgesteld door Laura, Hanna, Wannes en Tengis sleepte een bedrag van maar liefst 1250 euro in de wacht. De tweede prijs, 1000 euro, ging naar Welzijnsschakels, voorgesteld door Anke, Anne-Marie en Kyra.  Met eveneens 1000 euro werd de rolstoel gesponsord die leerlingen uit 6EM van het Sint-Lambertusinstituut in Heist zodanig aanpasten dat de bewoners van het woonzorgcentrum Ten Kerselaere  voortaan zonder een natte rug naar de kapper kunnen.

Na de presentaties trakteerden de leden van de Lions iedereen op een hapje en een drankje tijdens een heuse receptie die in fantastische banen geleid werd door onze leerlingen van 7RM en hun ‘aanhang’.

Het was absoluut een geslaagde avond, met enkel gelukkige mensen: onze leerlingen die door hun inzet een bedrag aan hun organisatie konden schenken, dankbare organisaties, fiere  ouders, en leerkrachten en directie die trots waren op de prestatie van hun leerlingen.