Stanamarenko

Veel van onze leerlingen gebruiken deze “coronaperiode” om, tijdens de vrije momenten voor of na het afstandsonderwijs, nieuwe vaardigheden aan te leren, talenten te ontdekken of om extra veel tijd in hun passie te kunnen stoppen.

Zo ook Stan Gebruers van 1cO die een enorm creatief talent bezit en dat helemaal kan benutten tijdens deze maanden zodat zijn bouwsels en uitvindingen nog grootser, indrukwekkender en spitsvondiger kunnen zijn.

Deze ‘Stanamarenko’ – naar zijn grote voorbeeld Panamarenko – is al van jongs af aan graag creatief bezig.

“Ik heb het altijd al interessant gevonden om met zo’n dingen bezig te zijn. Vroeger speelde ik niet veel met speelgoed, maar ik haalde alles uit elkaar om te ontdekken hoe het in elkaar zat,” aldus Stan.

“Ik was – en ben nog altijd – voortdurend aan het knutselen. Mijn favoriete speelgoed was Knex Clicks en Kapla. Panamarenko is mijn grote voorbeeld, ik ben al naar veel van zijn tentoonstellingen gegaan.”

Hieronder kunnen jullie alvast meegenieten van enkele van zijn creaties!

Ondertussen heeft RTV ook een kijkje genomen bij de kunstenaar uit de Sila Middenschool Oosterwijk! Hun reportage kan je bekijken via deze link.