Safety first!

De herfstvakantie komt in zicht en dan kan het ’s morgens behoorlijk donker zijn op weg naar school. Daarom is het erg belangrijk om goed zichtbaar te zijn in het verkeer. Dat doe je door – natuurlijk! – steeds met je fietsverlichting aan te rijden, maar reflecterende kledij is ook een must! Zo’n fluohesje is een gemakkelijke manier om je extra zichtbaar te maken in het verkeer. Of voorzie (ook) een helm met reflecterende elementen. Een dubbele win!

Na een hele campagne in onze school en op onze Facebookpagina rond die zichtbaarheid in het verkeer, was vandaag het moment aangebroken voor één van onze “fluoacties” aan de schoolpoort van de Middenschool Westerlo.

Onder het motto “het is chocoTOFf dat je goed zichtbaar bent” werden de bekende chocolaatjes uitgedeeld aan de leerlingen die met fluo aan naar school kwamen. Over onze 681 leerlingen hebben we in totaal 144 chocotoffs kunnen uitdelen. Zo’n 21% van onze leerlingen kwamen dus extra zichtbaar naar school. Dat is een stijging ten opzichte van de vorige actie, maar er is duidelijk nog een hele weg te gaan om die overige 79% te motiveren om – voor hun eigen veiligheid – zich goed zichtbaar te maken op de weg.

Wie nog niet helemaal overtuigd is, bekijkt best even onderstaand filmpje!